joi, 28 septembrie 2017

Castraveți picanți în oțet

Poate că mai vrem din când în când și ceva picant, sau poate că unii vor numai picant!!!



Ingrediente pentru Castraveți picanți în oțet


pentru 3 borcane de 800g

1 kg castraveți cornișor
3 ardei foarte iuți
3 lingurițe sare
3 lingurițe zahăr
3 căței de usturoi
18 linguri oțet din vin de 9 grade
1,5 lingurițe piper negru boabe
1,5 lingurițe boabe muștar
3 frunze de țelină
3 flori de mărar
1 ceapă tăiată felii
hrean

Mod de preparare:

Spălăm foarte bine castraveții și tăiem codița.


Spălăm bine 3 borcane de 800 g.
Aranjăm castraveții în borcane.
Pregătim restul ingredientelor.


Punem în fiecare borcan câte o linguriță sare, o linguriță zahăr, jumătate linguriță piper negru, jumătate linguriță boabe muștar, 3 linguri oțet, câte un cățel de usturoi, 2-3 fâșii hrean,2-3 felii de ceapă, o floare de mărar, o frunză de țelină și nu în ultimul rând ARDEIUL IUTE.


Umplem borcanele cu apă și se acoperă cu capac.
Se pun la fiert în bain-marie pentru 15 minute.
Se scot borcanele și se țin la cald - învelite într-un prosop sau pătură până la răcirea completă.
Se dau la cămară pentru minim 2 săptămâni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...