Ingrediente pentru Zacuscă picantă de ciuperci
500 g ceapă
1 kg ciuperci champignon
1 kg ardei kapia copt (aprox. 3 kg ardei kapia crud)
500 ml suc de roșii
1 căpățână usturoi
3 frunze dafin
1 ardei iute
250 ml ulei
sare
piper
Cantitățile de mai sunt sunt pentru aproximativ 6 borcane de 400 g.
Cantitățile de mai sunt sunt pentru aproximativ 6 borcane de 400 g.
Mod de preparare:
Ardeiul kapia se poate coace cu o zi înainte. Eu îi coc pe o tavă în cuptor. Îi las aproximativ o oră la 180 grade C, la jumătatea timpului întorcându-i. Se scot într-o oală și se presară 1-2 linguri sare. Se acoperă și se lasă minim o oră. Apoi se curăță de cotor, semințe și coajă. Se lasă la scurs.
Ceapa se curăță și se taie julienne.
Ciupercile se curăță și se taie feliuțe.
După 10 minute adăugăm bulionul, ardeiul kapia, usturoiul tocat mărunt, foile de dafin și ardeiul iute tocat mărunt.
Pentru mine a fost destul unul - a fost foarte foarte iute. În funcție de preferințe el se poate suplimenta sau elimina.
Lăsăm la foc mic alte 20 minute, sau până scade sosul, amestecând constant.
Se oprește focul, se condimentează cu sare și piper după gust.
Se îndepărtează foile de dafin.
Pregătim din timp 6 borcane de 400 grame, adică le spălăm și le sterilizăm, la fel și capacele, care ar fi de preferat să fie noi.
Se pune zacusca fierbinte în borcane.
Pentru a se păstra mai bine în cămară, eu întotdeauna le fierb și în bain-marie pentru minim 20 minute. Se scot și se țin până a doua zi acoperite cu o pătură sau un prosop mai gros.
Se pun etichete și se dau la cămară.
Pentru mine a fost destul unul - a fost foarte foarte iute. În funcție de preferințe el se poate suplimenta sau elimina.
Lăsăm la foc mic alte 20 minute, sau până scade sosul, amestecând constant.
Se oprește focul, se condimentează cu sare și piper după gust.
Se îndepărtează foile de dafin.
Pregătim din timp 6 borcane de 400 grame, adică le spălăm și le sterilizăm, la fel și capacele, care ar fi de preferat să fie noi.
Se pune zacusca fierbinte în borcane.
Pentru a se păstra mai bine în cămară, eu întotdeauna le fierb și în bain-marie pentru minim 20 minute. Se scot și se țin până a doua zi acoperite cu o pătură sau un prosop mai gros.
Se pun etichete și se dau la cămară.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu