marți, 17 februarie 2015

Sufleu de cartofi

Ingrediente pentru Sufleu de cartofi

1 kg cartofi
300 g smântână
3 ouă
50 g unt
200 g cașcaval ras
sare
piper

Mod de preparare:

Spălăm cartofii bine de praf sau pământ și se pun într-o oală cu apă rece la fiert.
Se fierb pentru minim 20 minute de când începe apa să clocotească.
Se scurg de apă și se lasă un pic sa-și tragă sufletul (să se mai răcească)
Se curăță de coajă și se pasează cu o furculiță sau cu aparatul de pasat.
Se condimentează cu sare și piper.
Se adaugă untul, gălbenușurile, jumătate din cantitatea de cașcaval ras, smântâna și amestecăm bine până obținem o cremă spumă.
Separat batem albușurile spumă cu un praf de sare.
Adăugăm albușurile peste piureul de cartofi și amestecăm ușor cu o lingură.
Compoziția se răstoarnă într-o tavă termorezistentă unsă cu unt.
Se presară deasupra restul de cașcaval ras și se dă la cuptor pentru 30 minute la 180 grade C, apoi mărim focul la 200 grade C pentru alte 10 minute sau până se rumenește frumos deasupra.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...