De ziua iubirii se poate fără inimioare?
Iar în combinație cu un sos de vin ce credeți că poate să iasă?
Bineînțeles că nu aveți nevoie de o zi specială pentru a face această rețetă pentru o persoană dragă vouă, dar pentru că se apropie Dragobete - ziua iubirii la români, vă recomand această rețetă ce răspândește în jur numai dragoste.
Ingrediente pentru Inimi de curcan în sos de vin
500 g inimi de curcan
1 lingură făină
1 legătură ceapă verde (4-5 fire)
2 linguri ulei
2 linguri unt
1 lingură pastă de tomate
200 ml vin roșu sec
sare
piper
frunzulițe pătrunjel
Mod de preparare:
Se curăță inimile de eventualele pielițe și vene.
Se taie pe jumătate, se spală, se lasă la uscat și se presară cu făină.
Încingem o tigaie, adăugăm uleiul și untul.
Se adaugă bucățile de inimă și se călesc 2 minute, nu mai mult pentru că se vor întări.
Adăugăm ceapa verde tocată mărunt doar partea albă.
După 1-2 minute adăugăm pasta de tomate diluată cu puțină apă și vinul roșu.
Lăsăm la foc mic pentru aprox. 5 minute.
Condimentăm cu sare și piper.
Se servește cu salată verde sau salată de varză și ornăm cu frunzulițe de pătrunjel și fire de ceapă verde tocate mărunt.
Poftă bună!