Ingrediente pentru Prăjitură cu dovleac
500 g dovleac ras
3 linguri zahăr
3 ouă,
2 căni făină
1 cană zahăr
100 ml lapte
1 linguriță praf ghimbir
1 linguriță scorțișoară
1/2 linguriță nucșoară
1/2 linguriță sare
1 lingură unt
Mod de preparare:
Dovleacul ras se amestecă cu 3 linguri de zahăr și se pune la foc mic.
Se amestecă ușor cu o lingură din când în când pentru 15-20 minute până obținem un piure.
Se lasă la răcit.
Cernem într-un castron făina cu sarea, scorțișoara, nucșoara și praful de ghimbir.
După ce s-a răcit dovleacul, se adaugă zahărul, ouăle unul câte, amestecând bine după fiecare.
Turnăm laptele călduț și amestecăm bine.
Adăugăm în compoziție și amestecul de făină, amestecând ușor cu o lingură până la omogenizare.
Se toarnă într-o tavă unsă bine cu unt.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade C pentru 45-50 minute.
Se servește după ce s-a răcit, tăindu-se în bucățele potrivite.
Poftă bună!
Interesant ... am retinut si reteta ta :)
RăspundețiȘtergere