Ingrediente pentru Copane de curcan cu bere
4 copane curcan - aprox. 1.5 kg
250 ml bere Pils
zeama de la o lămâie
zeama de la o lămâie
o linguriță rozmarin uscat
sare
piper
Mod de preparare:
Spălăm bine copanele.
Le condimentăm cu sare, piper și rozmarin.
Dacă folosiți rozmarin proaspăt este bine să dublați cantitatea- cel uscat fiind mult mai puternic la gust.
Le aranjăm într-o tavă de lut, ceramică sau yena.
Le stropim cu zeama de la o lămâie și bere.
Acoperim și dăm la cuptor pentru fix o oră la 180 grade C.
După o oră scoatem capacul și le vom lăsa să se rumenească pentru 30-40 minute.
Mărim focul la 220 grade.
Se stropesc din 10 în 10 minute cu sosul din tavă.
Având un copan așa mare în farfurie, m-am gândit la o garnitură mai ușoară și anume o salată de castraveți murați.
Lamaia, berea si rozmarinul fac casa buna! Delicioasa fripturica!
RăspundețiȘtergerecrezi
RăspundețiȘtergerechiar crezi???//
RăspundețiȘtergere