Ingrediente pentru Andive la grătar cu sos de iaurt
4 andive,
1 lingură ulei de măsline,
zeama de la 1/2 lămâie,
4 căței de usturoi,
150 ml iaurt,
1 linguriță muștar Dijon,
1-2 linguri pătrunjel verde tocat,
sare,
piper.
Mod de preparare:
Andivele se curăță de primele foi.
Se taie pe lungime în două și se stropesc imediat cu zeama de la o jumătate de lămâie.
Se pun pe grătarul încins și se lasă câte 3-4 minute pe fiecare parte.
Între timp pregătim sosul.
Amestecăm usturoiul curățat și pisat cu ulei de măsline, iaurt, muștar de Dijon și pătrunjelul verde tocat mărunt. Condimentăm cu sare și piper proaspăt măcinat.
Andivele la grătar servite cu acest sos, sunt o garnitură excelentă pentru pui sau pește la grătar.
Poftă bună!
Am incercat reteta si mi-a iesit foarte buna....
RăspundețiȘtergereMa bucur ;) Este garnitura mea preferata!
ȘtergereImi place orice e pe gratar, capata o savoare aparte! Minunate, mai ales cu un sos asa racoros!
RăspundețiȘtergere