Ingrediente pentru Sos pesto
20 frunze mari de busuioc,
2 căței de usturoi,
30 g semințe de pin (nucă, caju sau alune),
50 ml ulei de măsline extravirgin,
30 g Parmesan ras
1/2 linguriță sare.
Mod de preparare:
Într-un blender punem semințele de pin împreună cu cățeii de usturoi.
Se macină până obținem o pastă foarte fină.
Adăugăm busuiocul și parmesanul și măcinăm în continuare.
La sfârșit adăugăm uleiul de măsline și sarea, amestecând până la omogenizare.
Se folosește în special la paste, dar este foarte bun și la carnea de pui, vită sau pește.
De preferat să folosiți un mojar în loc de blender.
Varianta modernă a acestui sos conține muguri de pin, alune, caju sau chiar nuci, deci se pot elimina dacă nu aveți prin preajmă :)
Si mie imi place sosul de pesto, si-mi place ca nu ai folosit inexces uleiul :)
RăspundețiȘtergere