Ingrediente pentru Chec cu vișine
9 albușuri,
1 cană zahăr,
1 cană ulei,
2 căni făină,
1 plic praf de copt,
1/4 linguriță sare,
1 cană vișine din dulceață (proaspete sau congelate).
Mod de preparare:
Cernem făina cu praful de copt și sarea.
Amestecăm albușurile de ou cu zahărul, le batem bine până obținem o spumă tare ce nu cade de pe tel (sau brațele mixerului).
Adăugăm uleiul și amestecăm ușor până la omogenizare.
Adăugăm amestecul de făină în ploaie și amestecăm ușor cu o lingură de jos în sus.
Compoziția se pune într-o formă de chec unsă cu ulei.
Vișinile se presară cu făină și se aranjează deasupra în tavă.
Se coace la 180 grade C pentru 40-45 minute sau până trece testul cu scobitoarea.
Se răstoarnă și se presară zahăr pudră.
Poftă bună!
PS: Eu iar am făcut tiramisu și am rămas cu multe albușuri :)
În loc de albușuri puteți folosi 4 ouă mari (separăm albușurile de gălbenușuri, albușurile se bat separat și se adaugă ultimele în compoziție).
Bun si aromat.Te pup!
RăspundețiȘtergereA fost bătaie pe el, o să mai fac unul zilele astea :) Pupici
RăspundețiȘtergere