joi, 26 iulie 2012

Sukijaki

Sukijaki este un fel de mâncare japoneză ce are la origini ca ingredient principal carnea de vită tăiată în fâșii subțiri asezonată de legume. Însă cu timpul acest fel de mâncare a început să se facă și cu pui (piept de pui) sau pește.
Este la alegerea voastră să vă alegeți ingredientul principal.  

Ingrediente pentru Sukijaki cu pui

500 g piept de pui dezosat,
3 fire de ceapă verde,
3 tije de țelină,
3 morcovi,
200 g ciuperci (de preferat shiitake - ciuperci japoneze),
3 linguri ulei,
3 linguri pastă tomate,
200 ml supă de vită sau pui,
100 g spanac,
1/2 salată Iceberg,
1 lingură sos soia,
1 linguriță zahăr,
4 cești orez,
sare.

Mod de preparare:

Carnea și legumele se taie toate în fâșii subțiri.
Eu alegând puiul am preferat să-l tai în cubulețe, vita este obligatoriu să se taie în fâșii foarte subțiri.
Călim carnea în ulei încins până se rumenește.
Adăugăm legumele pe rând, amestecând tot timpul.
Adăugăm supa, pasta de tomate, sosul de soia, sarea și zahărul.
Se fierb la foc mare pentru 3 minute, amestecând din când în când.
Servim fierbinte cu orez înăbușit și ornăm cu ceapă verde.

PS: Se mai poate adăuga tofu și înlocui orezul cu tăiței de orez.

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...