vineri, 27 iulie 2012

Salată Waldorf


Ingrediente pentru Salată Waldorf

1 ceașcă de nuci,
1/2 cană maioneză,
1/4 cană iaurt natur,
1 linguriță muștar clasic,
sucul de la 1/2 lămâie,
2 mere,
1 țelină mai mică,
sare,
piper proaspăt măcinat,
1/2 salată Iceberg,
1 cană struguri.

Mod de preparare:

Nucile se pun într-o tavă pe hârtie pergament în cuptor la 160 grade C pentru 4-5 minute până când se prăjesc ușor. 
Amestecăm maioneza cu iaurtul, sucul de lămâie și muștarul într-un castron.
Țelina se curăță, se spală și se taie fideluță, apoi se amestecă imediat cu maioneza.
Merele se spală, se curăță de coajă și de căsuța cu sâmburi, se taie rondele, apoi fideluță.
Se adaugă și merele în castronul cu maioneza și se amestecă bine.
Condimentăm cu sare și piper.
Se dă la rece pentru minim o oră.
Desfacem salata și păstrăm 4 frunze (cele mai mari), câte una pentru fiecare farfurie.
Restul de salată Iceberg se toacă mărunt și se amestecă cu compoziția din castron.
Adăugăm și boabele de struguri în salată și amestecăm ușor.
Împărțim salata pe cele 4 farfurii și ornăm cu nucile prăjite (de preferat sferturi).
Poftă Bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...