Vă mărturisesc că este pentru prima oară când fac păstrăv prăjit. Am mai mâncat eu odată, demult și am rămas încântată. Numai că nu-mi imaginam deloc păstrăvul în tigaia cu ulei.
Ei bine, rău am făcut. Nu spun că e sănătos, dar spun că e delicios.
sare,
piper,
8 linguri făină,
ulei pentru prăjit.
Mod de preparare:
Păstrăvii se curăță, se spală bine apoi se zvântă cu un prosop de bucătărie.
Se condimentează cu sare și piper.
Se presară făină, câte o lingură pe fiecare parte, deci 2 linguri la fiecare pește.
Se scutură să cadă excesul de făină.
Se prăjesc în ulei încins.
Vă recomand să cumpărați păstrăvii mai mici, ca să vă încapă în tigaie. Dacă nu vă încap în tigaia preferată, fie se înlătură capul, fie folosiți o tavă.
Servim cu cartofi prăjiți (mă gândisem eu la cartofi natur, dar dacă e prăjeală, să fie până la capăt) și celebrul mujdei (fie cu dres cu smântână, fie cu maioneză).
Poftă bună!
Ei bine, rău am făcut. Nu spun că e sănătos, dar spun că e delicios.
Ingrediente pentru Păstrăv prăjit
4 păstrăvi,sare,
piper,
8 linguri făină,
ulei pentru prăjit.
Mod de preparare:
Păstrăvii se curăță, se spală bine apoi se zvântă cu un prosop de bucătărie.
Se condimentează cu sare și piper.
Se presară făină, câte o lingură pe fiecare parte, deci 2 linguri la fiecare pește.
Se scutură să cadă excesul de făină.
Se prăjesc în ulei încins.
Vă recomand să cumpărați păstrăvii mai mici, ca să vă încapă în tigaie. Dacă nu vă încap în tigaia preferată, fie se înlătură capul, fie folosiți o tavă.
Servim cu cartofi prăjiți (mă gândisem eu la cartofi natur, dar dacă e prăjeală, să fie până la capăt) și celebrul mujdei (fie cu dres cu smântână, fie cu maioneză).
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu