De ce Escabeche?
În bucătăria spaniolă Escabeche este un sos special folosit la sardine, sau mai bine zis un alt fel de a marina sardinele, pentru că escabeche pe spaniola înseamnă marinare.
La această rețetă se folosesc numai sardine proaspete.
Ingrediente:
12 sardine proaspete,
50 g făină,
200 ml ulei (de preferat de măsline),
1 ceapă mică,
5 căței de usturoi,
1 linguriță cimbru proaspăt (o crenguță),
1 linguriță rozmarin proaspăt (o crenguță),
o frunză de dafin,
3-4 fâșii subțiri coajă de portocală,
1 ardei iute roșu mic,
100 ml vin alb,
3 linguri oțet balsamic,
sare,
piper.
200 g salată mixtă,
1-2 roșii,
1 mână de pătrunjel.
Mod de preparare:
Se curăță sardinele, se spală și se zvântă.
Se condimentează cu sare și piper.
Se trec prin făină și se prăjesc în 100 ml ulei încins timp de 1 minut pe fiecare parte.
Când sunt gata se scot într-un vas și se păstrează la cald.
Uleiul în care s-au prăjit sardinele se strecoară, se adaugă restul de ulei și se pune pe foc.
Adăugăm ceapa tocată mărunt, usturoiul tăiat feliuțe, cimbrul, rozmarinul, dafinul, ardeiul iute tăiat feliuțe, coaja de portocală, vinul și oțetul balsamic.
Se fierbe totul pentru aprox. 15 minute la foc mic.
Salata se împarte pe patru farfurii.
Se aranjează câte 3 bucăți de sardine peste salată și se toarnă sos.
Ornăm cu pătrunjel verde tocat și roșii.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu