joi, 28 iulie 2011

Chec englezesc




Ingrediente: 
250 g unt,
250 g zahar pudra,
   5 oua,
100 ml lapte,
250 g faina,
1 plic praf de copt,
coaja de lamaie si sucul de la 1/2 lamaie.
100 g rahat,
   100 g stafide,
un praf de sare,


Mod de preparare:

Frecam untul cu zaharul pudra pana devine o crema.
Adaugam pe rand galbenusurile, amestecand bine dupa fiecare.
Adaugam laptele caldut si faina amestecata cu praful de copt (cernute bineinteles).
Adaugam coaja si sucul de la o jumatate de lamaie.
Rahatul si stafidele se amesteca cu o lingura de faina, eliminand surplusul de faina.
Adaugam in compozitie rahatul si stafidele, apoi albusurile batute spuma si amestecam usor.
Se coace in forma de chec unsa cu unt pentru 30-40 minute.
Ca sa fim siguri ca este gata, putem introduce o scobitoare la mijloc, daca aceasta iese fara coca pe ea inseamna ca s-a copt.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...