Ingrediente pentru Conchiglie cu pui
400 g paste conchiglie,
50 ml ulei,
500 g carne de pui (aripioare sau piept),
5 rosii dolofane,
1 ceapa
1 capatana usturoi,
1 ardei gras mai mititel,
10 masline verzi,
1 lingura busuioc verde tocat,
1 lingura patrunjel verde tocat,
sare,
piper.
Mod de preparare:
Fierbem pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet (7-8 minute).
Cand sunt gata se scurg, se trec printr-un jet de apa rece si se stropesc cu putin ulei.
Se curata ceapa si usturoiul,se toaca marunt si se calesc in ulei incins.
Carnea se taie in bucatele mici (daca folositi piept), in cazul in care folositi aripioare se taie in doua.
Adaugam si carnea in cratita si amestecam bine.
Lasam sa se rumeneasca un pic dupa care adaugam 300-400 ml apa si lasam sa fiarba la foc mic.
Intre timp curatam ardeiul de cotor si il taiem bastonase.
Rosiile se curata de cotor si se dau fie pe razatoarea mica (asta inseamna ca eliminam coaja si ar fi pacat), sau se toaca la robot cu tot cu coaja.
Adaugam rosiile si ardeiul gras peste carne si mai lasam sa fiarba acoperit pentru minim 10 minute.
Condimentam cu sare si piper, adaugam maslinele verzi taiate feliute.
Inainte sa oprim focul adaugam busuiocul si patrunjelul verde tocat marunt.
Servim pastele cu aceasta minunatie de sos si ornam cu busuioc verde.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu