vineri, 29 iulie 2011

Frittata con zucchine


Ingrediente pentru Frittata con zucchine

5 oua,
2 zucchini,
2 cartofi,
2 legaturi de ceapa verde,
o lingura de busuioc tocat marunt,
100 g parmezan,
3 linguri smantana,
3 linguri lapte,
sare,
piper.


Mod de preparare:

Zucchinii se taie rondele subtiri si se calesc in ulei incins pentru cate 2 minute.
Nu o sa va incapa toti deodata, asa ca prajitii in mai multe ture, nu este bine sa stea ingramaditi in tigaie.
Cartofii se curata de coaja, se taie in jumatate apoi feliute subtiri. Se prajesc bine in acelasi ulei in care am prajit si zucchinii.
Ceapa verde se toaca marunt si se caleste in 2-3 linguri ulei.
Oualele se bat bine impreuna cu laptele si smantana, apoi adaugam parmezanul, ceapa verde calita(racita putin) si busuiocul taiat marunt.
Condimentam cu sare si piper.

Intr-o tava unsa cu putin ulei, aranjam un strat de cartofi, apoi un strat de zucchini, turnam jumatate din cantitatea de oua, apoi continuam cu cartofii, zucchinii si restul de oua.
Se da la cuptor pentru 30-40 minute, pana se rumeneste un pic deasupra.
Poftă buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...