Ingrediente pentru Pui provensal cu roșii și măsline
1 kg pui - piept sau/și pulpe
sare
piper
boia dulce
1 lingură ierburi de provence uscate
2 linguri ulei de măsline
1 lingură unt
1 ceapă roșie tăiată
5-7 căței de usturoi
400 g roșii cherry în suc de roșii
100 g măsline verzi fără sâmburi
frunze pătrunjel verde pentru ornat
Mod de preparare:
Se condimentează puiul cu sare, piper, boia și ierburile de provence.
Se stropește cu o lingură ulei de măsline și se așează într-o tavă rezistentă cu capac.
Se dă la cuptor pentru 1 oră.
Între timp se pregătesc celelalte ingrediente.
Ceapa se curăță, se spală și se taie julienne.
Usturoiul se curăță și se taie feliuțe.
Într-o lingură de ulei și una de unt se călește ceapa pănă devine aurie.
Se adaugă usturoiul și se amestecă.
Se adaugă roșiile cherry împreună cu măslinele.
Aducem la clocot apoi oprim focul.
După 1 oră de stat puiul în cuptor, scoatem capacul și adăugăm amestecul de roșii cu măsline.
Puiul se scoate deasupra și se mai dă la cuptor, fără capac pentru 30 minute.
Servim fierbinte ca atare ornată cu frunzulițe de pătrunjel sau adăugăm ca și garnitură un piure pufos de cartofi cu mult unt.
Poftă bună!