Ingrediente pentru Tagliatelle cu sardine și roșii cherry - 2 porții
- 250 g Tagliatelle
- 2 conserve sardine în ulei- aprox. 200g
- 1 conservă roșii cherry în suc propriu - aprox 400g
- 3 file anșoa
- 3 căței de usturoi
- 1 lingură ulei de măsline
- lămâie
- fâșii parmezan
- frunze pătrunjel pentru ornat
Mod de preparare:
Se fierb tagliatelle conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Pentru un plus de savoare eu am folosit tagliatelle cu leurda.
Se călește în uleiul de măsline, usturoiul tocat mărunt.
Se adaugă anșoa, sardinele și roșiile cherry împreună cu sosul lor și se amestecă ușor pentru a nu distruge roșiile și sardinele.
Se lasă la foc mic pentru aproximativ 10 minute.
Când pastele sunt gata se adaugă peste sosul de roșii și se amestecă ușor.
Se stropesc cu zeama de la o jumătate de lămâie.
Se servesc imediat, ornate cu parmezan ras sau fâșii și frunze de pătrunjel.
Poftă bună!