Ingrediente pentru Borș călugăresc - rețetă de post
1 kg varză
3 cepe
3 morcovi
3 ardei grași (kapia, gogoșari)
3 linguri ulei
1 litru borș
1 conservă cu roșii în suc propriu
sare
1/2 legătură mărar
1 legătură leuștean
Mod de preparare:
Varza se toacă mărunt, eliminăm cotorul și nervurile mai groase.
Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se călește un pic în ulei.
Adăugăm morcovul curățat și tocat mărunt.
Adăugăm și ardeiul curățat de cotor și tocat mărunt.
Dacă aveți ardei kapia sau gogoșari nu ezitați să-i folosiți pentru că sunt mult mai gustoși.
Adăugăm varza tocată și 2 litri de apă.
Fierbem pentru minim 30 minute.
Adăugăm roșiile tocate cu tot cu sucul lor și mai fierbem 10 minute.
Adăugăm borșul și mai fierbem alte 10 minute.
După ce stingem focul adăugăm verdeața tocată și condimentăm cu sare.
Se poate servi atât caldă, dar și rece.
Ardeiul iute se poate folosi după gustul fiecăruia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu