marți, 6 martie 2018

Bob verde cu sos de roșii

Ingrediente pentru Bob verde cu sos de roșii

500 g bob verde (congelat că proaspăt nu știu dacă am văzut vreodată)
2-3 linguri ulei
1 ceapă
1 morcov
2 conserve cu roșii în suc propriu
2-3 căței de usturoi
1 legătură mărar
1 legătură pătrunjel
sare
piper

Mod de preparare

Punem apă la fiert cu un praf de sare.
Când începe să clocotească adăugăm bobul congelat și fierbem aprox. 20 minute.
Verificăm dacă este fiert și îl scurgem.


Călim în ulei ceapa tocată mărunt.
După 5 minute adăugăm morcovul tocat și gătim alte 5 minute.
Adăugăm roșiile tocate cu tot cu sucul loc, usturoiul tocat, bobul scurs și 100 ml apă.
Gătim alte 10 minute.
Condimentăm cu sare și piper.
După ce stingem focul adăugăm verdeața tocată mărunt.
Se mai pot păstra câteva frunzulițe de pătrunjel pentru a orna în timpul servirii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...