Ingrediente pentru Alivenci moldovenești dulci
250 g mălai
1 litru lapte
500 g brânză de vaci
300 g smântână
1/2 linguriță sare
100 g unt
250 g zahăr
6 ouă
pentru servit: zahăr brun și smântână (~200 g)
Mod de preparare:
Se pune la fiert laptele, când începe să dea în clocot, se adaugă mălaiul și se amestecă bine să nu se facă cocoloașe. Se lasă aprox. 5 minute la foc mic, după care se răstoarnă într-un castron/oală.
Se adaugă untul, sarea și se amestecă până la topirea completă a untului.
Se lasă la răcit.
Separăm cele 6 ouă.
Gălbenușurile se bat bine cu zahărul.
După ce s-a răcit compoziția cu mălai adăugăm brânza de vaci, 300 g smântână și gălbenușurile bătute spumă.
Se adaugă și albușurile bătute spumă cu un praf de sare.
Compoziția se răstoarnă într-o tavă tapetată cu hârtie pergament sau unsă cu unt și tapetată cu făină.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade C pentru aprox. o oră sau până se rumenește un pic pe margini.
Se servește rece cu smântână și zahăr deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu