miercuri, 10 august 2016

Tocăniță de vinete cu ciuperci


Ingrediente pentru Tocăniță de vinete cu ciuperci


2 vinete mici
2 cepe
2 morcovi
1 ardei gras roșu
250 g ciuperci
1 lingură pastă roșii
250 ml suc de roșii
1 linguriță busuioc uscat
1 frunză de dafin
ulei
sare
piper
frunzulițe busuioc proaspăt pentru ornat

Mod de preparare:

Vinetele se spală, li se înlătură cotorul și se taie cubulețe.
Se presară o lingură sare și se acoperă cu apă. Se lasă minim 30 minute, după care se storc bine.
Ceapa se curăță, se spală și se taie solzișori.
Morcovul se curăță, se spală și se taie rondele subțiri.
Ardeiul se curăță de semințe și cotor și se taie julienne.
Ciupercile se curăță/spală și se taie felii sau jumătăți.

Se călesc vinetele în ulei până se rumenesc bine pe toate părțile.
Eu am folosit o tigaie de tip wok. Atenție că vinetele absorb mult ulei.
Se scot pe un platou.
Se mai adaugă 1-2 linguri ulei și se călește ceapa.
După 2 minute adăugăm morcovul.
După alte 2 minute adăugăm ardeiul.
După alte 2 minute adăugăm ciupercile.


Amestecăm bine după fiecare legumă adăugată.
Aducem și vinetele călite în tigaie și amestecăm.


Adăugăm busuiocul, frunza de dafin, pasta și sucul de roșii și apă cât să acopere toate legumele.


Lăsăm la foc mic până scade sosul pe jumătate.
Condimentăm cu sare și piper.
Servim cu frunze proaspete de busuioc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...