sâmbătă, 16 aprilie 2016

Ciorbă de lobodă dreasă cu ou și smântână


Ingrediente pentru Ciorbă de lobodă dreasă cu ou și smântână

2 legături lobodă
2 morcovi mici
1/2 țelină mică
4 fire ceapă verde
2 linguri orez brun
2 gălbenușuri
2 linguri smântână
2 linguri oțet
1 legătură mare leuștean
sare

Mod de preparare:


Spălăm loboda și o lăsăm la scurs.
Curățăm ceapa verde, o spălăm și o tocăm mărunt.
Curățăm  și spălăm morcovul și țelina și le dăm pe răzătoarea mare.
Călim ceapa, morcovul și țelina în 2-3 linguri de ulei. 
Adăugăm imediat și 1 litru de apă fiartă.
Între timp spălăm bine și orezul în câteva ape și îl adăugăm în oală.
Mai adăugăm 1 litru de apă fiartă și lăsăm la foc potrivit aprox. 10 minute.
Adăugăm loboda.
Într-un castron amestecăm cele 2 gălbenușuri cu smântâna și oțetul.
Punem un polonic din zeama în care au fiert legumele peste amestecul de ou cu smântână și amestecăm bine.
Trebuie amestecat continuu în momentul turnării sosului de smântână pentru a nu se coagula.
Se potrivește gustul cu sare și oțet.
Se stinge focul.
Se adaugă leuștean proaspăt tocat mărunt.
Nu uitați să păstrați câteva frunzulițe pentru a le adăuga în farfurie la servire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...