Ingrediente pentru Brioșe albe cu afine
8 albușuri - aprox. 200 g
1 linguriță sare
100 g tărâțe de ovăz
200 g făină tip 000
1 lingură praf de copt
1/2 linguriță scorțișoară
100 g zahăr brun
200 ml suc de mere sau lapte
afine proaspete/congelate sau dulceață de afine
Mod de preparare:
Avem nevoie de 24 forme de brioșe, pe care le vom unge cu ulei.
Amestecăm făina, tărâțele de ovăz, zahărul, praful de copt, scorțișoara și sucul de mere.
Amestecăm până la omogenizare.
Adăugăm și amestecăm ușor cu o paletă albușurile bătute spumă cu un praf de sare.
Repartizăm compoziția în forme.
În fiecare formă punem câte 3-4 afine sau 2-3 lingurițe de dulceață.
În fiecare formă punem câte 3-4 afine sau 2-3 lingurițe de dulceață.
Se coc la 180 grade C pentru 15-20 minute sau până se rumenesc ușor deasupra.
Niste briose fine.
RăspundețiȘtergereOlivia