Ingrediente pentru Cotlete lipicioase de porc
8 cotlete de porc unite
sare
piper
pentru sos:
300 ml bere blondă,
3 linguri ketchup dulce,
3 linguri muștar de Dijon,
3 linguri oțet Balsamic,
3 linguri sos Worcestershire,
3 linguri miere
Mod de preparare:
Bucata mea de carne a avut ceva grăsime pe ea și m-am gândit că ar fi bine să o elimin.
Avea undeva spre 2 cm strat de grăsime.
Dacă a voastră are mai puțină puteți să o păstrați - astfel veți avea și un strat crocant de șorici, pe care puteți să-l crestați pe diagonală așa cum am făcut eu cu carnea.
Se condimentează cu sare și piper.
Se pune într-un vas, adăugăm și o cană cu apă și acoperim cu folie de aluminiu.
Se dă la cuptor pentru 2 ore la 180 grade C.
Scoatem carnea și strecurăm sosul într-o cratiță
Pregătim între timp sosul.
Turnăm peste sosul lăsat de carne 300 ml bere blondă, 3 linguri ketchup dulce, 3 linguri muștar de Dijon, 3 linguri oțet Balsamic, 3 linguri sos Worcestershire și 3 linguri miere.
Se aduce la fierbere acest sos.
Ungem carnea cu o parte din acest sos și se mai dă la cuptor 30- 45 minute la 200 grade C.
Restul de sos se servește pe fiecare cotlet, cât dorește fiecare.
Se porționează cotletele și se servesc fie cu salată, fie cu murături.
Poftă bună!
Sarbatori fericite!
RăspundețiȘtergereHristos a Inviat! Cat de apetisant arata coastele tale!
RăspundețiȘtergere