joi, 9 aprilie 2015

Cotlete lipicioase de porc

Ingrediente pentru Cotlete lipicioase de porc

8 cotlete de porc unite
sare
piper

pentru sos:
300 ml bere blondă, 
3 linguri ketchup dulce, 
3 linguri muștar de Dijon, 
3 linguri oțet Balsamic, 
3 linguri sos Worcestershire, 
3 linguri miere



Mod de preparare:

Bucata mea de carne a avut ceva grăsime pe ea și m-am gândit că ar fi bine să o elimin.
Avea undeva spre 2 cm strat de grăsime.
Dacă a voastră are mai puțină puteți să o păstrați - astfel veți avea și un strat crocant de șorici, pe care puteți să-l crestați pe diagonală așa cum am făcut eu cu carnea.
Se condimentează cu sare și piper.
Se pune într-un vas, adăugăm și o cană cu apă și acoperim cu folie de aluminiu.
Se dă la cuptor pentru 2 ore la 180 grade C.
Scoatem carnea și strecurăm sosul într-o cratiță
Pregătim între timp sosul.
Turnăm peste sosul lăsat de carne 300 ml bere blondă, 3 linguri ketchup dulce, 3 linguri muștar de Dijon, 3 linguri oțet Balsamic, 3 linguri sos Worcestershire și 3 linguri miere.
Se aduce la fierbere acest sos.
Ungem carnea cu o parte din acest sos și se mai dă la cuptor 30- 45 minute la 200 grade C.
Restul de sos se servește pe fiecare cotlet, cât dorește fiecare.
Se porționează cotletele și se servesc fie cu salată, fie cu murături.
Poftă bună!

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...