marți, 10 martie 2015

Salată de broccoli cu ciuperci

Ingrediente pentru Salată de broccoli cu ciuperci

500 g broccoli
500 g ciuperci champignon
100 g năut fiert
1 lingură ulei de măsline
1 linguriță ghimbir pudră
5 căței usturoi
1 lingură semințe susan
sare
piper 

Mod de preparare:

Broccoli se desface în buchețele, se spală bine în apă rece.
Se pune apă rece la fiert cu un praf de sare.
Când apa începe să clocotească, se adaugă broccoli și se fierbe max. 3 minute, apoi se scoate în apă rece, după care se lasă la scurs într-o sită.
Ciupercile se spală și se taie în 3-4 felii  în funcție de mărimea lor.
Punem o tigaie pe foc și adăugăm ciupercile stropite cu o lingură ulei de măsline.
Se amestecă din când în când și se lasă până se rumenesc ușor.
Peste ciuperci adăugăm praful de ghimbir, usturoiul zdrobit, sare și piper.
Adăugăm năutul scurs și broccoli.
Lăsăm 1-2 minute  până se întrepătrund aromele și oprim focul.
Presărăm semințele de susan.
Poftă bună!

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...