marți, 3 martie 2015

Baba Ghanoush

Baba Ghanoush întâlnită ca și Baba ghannuj, Baba ghannouj sau baba ghannouj este un fel de mâncare din Levant (zonă ce acoperă Siria, Israel, Iordania, Liban, Palestina)  făcut cu vinete la grătar, tahini, suc de lămâie, usturoi, adică aceleași ingrediente ca și la humus doar înlocuim năutul cu vinete.
De obicei este garnisit cu ulei de măsline, pătrunjel sau coriandru și praf de boia.

Ingrediente pentru Baba Ganoush

3 vinete
3 căței de usturoi
3 linguri zeamă de lămâie
3 linguri ulei de măsline
1 lingură pătrunjel tocat
1/4 linguriță boia de ardei iute
sare

Mod de preparare:

Vinetele le coacem pe un grătar la flacără pe toate părțile.
Se lasă un pic la răcit, apoi se curăță de coajă.
Se pun pe un fund înclinat să se scurgă amăreala.
Vinetele se pot coace și în cuptor la 200 grade C pentru minim 30 minute.
Vinetele tocate mărunt se amestecă cu pasta de susan, zeama de lămâie, 1 lingură de ulei de măsline, usturoiul tocat mărunt.
Se condimentează cu sare.
Se garnisește cu ulei de măsline, pătrunjel verde tocat și boia de ardei iute sau afumată.
Se servește cu lipii
Poftă bună!

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...