Ingrediente pentru Paste cu somon
250 g paste - fusilli, penne, tagliatele etc.
250 g file de somon
4 căței de usturoi
1 ceapă
ulei de măsline sau unt
100 ml supă de pește
100 ml vin alb
100 ml smântânâ
1 linguriță busuioc uscat
2-3 linguri zeamă de lămâie
coajă de lămâie
sare
piper
Mod de preparare:
Se pune la fiert somonul în apă rece cu un praf de sare pentru 10-15 minute.
Se scoate, se lasă la răcit și se taie cubulețe.
Păstrăm 100 ml din apa în care a fiert somonul - pe care o strecurăm.
Fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe pachet.
Călim ceapa tocată mărunt în ulei de măsline sau unt.
Adăugăm usturoiul tocat mărunt.
Adăugăm supa, vinul și fierbem pentru 5 minute.
Adăugăm smântâna, busuiocul și fierbem pentru 3 minute.
Adăugăm pastele, bucățelele de somon și amestecăm.
Condimentăm cu sare, piper și zeamă de lămâie.
Acoperim și lăsăm 5 minute.
Servim cu lămâie.
Poftă bună!
PS: se poate înlocui busuiocul cu mărar.