sâmbătă, 1 februarie 2014

Garam masala


Dacă vă place mâncarea indiană, acest amestec de condimente nu ar trebui să vă lipsească din casă.
Se poate păstra timp de câteva luni într-un recipient etanș într-un loc răcoros.

Ingrediente pentru Garam masala

4 linguri semințe de coriandru
1 lingură semințe chimen
1 linguriță chimen negru - shahjeera - opțional
1 lingură piper negru boabe
3 păstăi de cardamon negru
1 linguriță cuișoare
1 linguriță scorțișoară măcinată sau 1 rulou
1 linguriță nucșoară măcinată sau 1 nucă
3 foi de dafin zdrobite
1 1/2 linguriță ghimbir pudră

Mod de preparare:

Se încălzește o tigaie mare la foc mediu.
Se adaugă toate ingredientele cu excepția ghimbirului pudră.
Se amestecă din când în când.
Când condimentele s-au prăjit „fără ulei” se oprește focul și se lasă la răcit.
După ce s-au răcit, se scot păstăile de cardamon, se înlătură pielea și se eliberează semințele.
Adăugăm și ghimbirul pudră și le pisăm într-un mojar sau cu ajutorul unei râșnițe electrice curate.
Până la folosire se depozitează într-un recipient etanș într-un loc răcoros.