Nu vă speriați! Nu este toamnă, este iarnă în bună regulă!
La gura sobei o cană cu vin fiert și dovleac copt vă sună bine?
Dovleacul ținut la răcoare și fără să-i rupeți codița ține și până la primăvară!
Oricum sigur se mai găsește în piețe și în supermarketuri.
Ingrediente pentru Dovleac copt
2 kg dovleac
2 linguri ulei de măsline
1/4 lingură sare de mare
2 linguri zahăr brun
1/2 linguriță nucșoară măcinată
1/2 linguriță cuișoare măcinate
1/2 linguriță scorțișoară măcinată
Mod de preparare:
Încălzim cuptorul la 220 grade C.
Dovleacul se curăță de coajă și se taie felii în de aprox. 2 cm grosime.
Punem feliile de dovleac într-o tavă tapetată cu hârtie pergament.
Stropim cu ulei de măsline dovleacul pe ambele părți.
Condimentăm cu sare, scorțișoară, cuișoare, nucșoară și zahăr brun.
Se dă la cuptor pentru 30-40 minte sau până s-a rumenit bine deasupra.
Este foarte bun atât cald cât și rece.
Poftă bună!
Imi place dovleacul copt!!Yummyy
RăspundețiȘtergereCate arome i-ai dat! Super!
RăspundețiȘtergere