luni, 2 decembrie 2013

Sos marinara

Sosul marinara este un sos italian de roșii folosit la paste ca spaghette, fusilli, penne și nu în ultimul rând lasagna, pizza, orez și fructe de mare.


Ingrediente pentru Sos marinara

2 linguri ulei de măsline
1 ceapă mică
5 căței de usturoi
1 tulpină țelină
1 morcov
2 conserve cu roșii cubulețe
1 linguriță oregano uscat
1 linguriță busuioc uscat
1 frunză dafin
100 ml vin roșu
1 lingură oțet balsamic
1 mână busuioc proaspăt  
sare
piper

Mod de preparare:

Încălzim uleiul într-o tigaie.
Adăugăm ceapa curățată și toată mărunt, călim 2-3 minute.
Adăugăm usturoiul tocat mărunt, țelina tocată mărunt și morcovul dat pe răzătoarea mică.
Călim 5 minute până legumele devim moi.
Adăugăm roșiile, oregano, busuioc, frunza de dafin, vinul, oțetul și fierbem la foc mic pentru minim 30 minute.
Înainte să stingem focul adăugăm busuiocul proaspăt tocat și condimentăm cu sare și piper. 

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...