miercuri, 4 decembrie 2013

Lasagna


Ingrediente pentru Lasagna

500 g carne de vițel 
500 g cârnați
2 linguri ulei de măsline
foi lasagna
400 g brânză de vaci
200 g mozzarella
2 ouă
600 g mozzarella


Mod de preparare:

Pregătim din timp sosul marinara.
Cârnații se curăță de membrana exterioară și se dau prin mașina de tocat împreună cu carnea de vițel.
Călim în 2-3 linguri ulei de măsline carnea tocată, adăugăm 100 ml apă și lăsăm să fiarbă până scade tot sosul, după care adăugăm jumătate din cantitatea de sos marinara și amestecăm bine.
Pregătim foile de lasagna conform instrucțiunilor de pe ambalaj - unele cer să fie opărite înainte de utilizare ;)
Batem bine cele 2 ouă cu un praf de sare și piper.
Adăugăm brânza de vaci și 200 g mozzarella dată pe răzătoare și amestecăm până la omogenizare.
Punem jumătate din cantitatea rămasă de sos marinara - adică 1/4 din toată cantiatatea în vasul în care pregătim lasagna.
Aranjăm un strat de foi.
Punem jumătate din amestecul de brânză de vaci.
Adăugăm 1/3 din cantitatea de mozzarella deasupra.
Punem jumătate din sosul de carne.
Continuăm cu foi de lasagna, restul de amestec de brânza de vaci, 1/3 mozzarella, restul de sos de carne.
Punem iar foi de lasagna, 1/3 mozzarella și 1/4 din sosul marinara.
Se dă la cuptor preîncălzit la 200 grade C pentru 45-50 minute.
Servim fierbinte.
Poftă bună!

3 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...