Pentru că se spune că năutul este o mare sursă de fier, cupru, zinc, magneziu și fibre, am încercat să-l introduc în alimentația mea într-o combinație surprinzătoare - un burger vegetarian.
200 g năut
1 ardei iute verde
3 fire ceapă verde
1 legătură pătrunjel
3 căței de usturoi
1/2 linguriță piper negru
1/2 linguriță sare
1/2 linguriță chimen măcinat
1/2 linguriță coriandru măcinat
3 linguri tărâțe ovăz
3 linguri apă
felii de roșii
felii de ceapă roșie
chifle
salată verde
ulei de măsline
Opțional: muștar și ketchup
Mod de preparare:
În caz că folosiți năut uscat, acesta se pune la înmuiat cu o seară înainte.
A doua zi se scurge de apă, se toarnă apă fierbinte peste el și se fierbe 2-3 minute.
Se scurge și se repetă operațiunea încă 2 ori.
A treia oară se lasă la fiert pentru 15-20 minute.
Se scurge de apă și se lasă la răcit.
Se toacă mărunt cu ajutorul unui robot de bucătărie.
Se adaugă usturoiul, chimenul, coriandru, sare, piper și se amestecă bine.
Tocăm mărunt ardeiul iute, ceapa verde și pătrunjelul verde.
Le adăugăm în compoziție și amestecăm bine.
Adăugăm 3 linguri ulei de măsline, ovăzul și puțină apă.
Amestecăm și lăsăm la rece pentru minim 30 minute.
Formăm chifteluțe pe care le punem într-o tavă tapetată cu hârtie pergament.
Stropim chiftelele de năut cu ulei de măsline și dăm la cuptor preîncălzit la 200 grade C pentru 25-30 minute.
Între timp tăiem chiflele în două, le ungem cu ulei de măsline și le punem pe o tigaie grill încinsă pentru 1 minut numai pe partea din interior.
Servim în chifle calde cu salată verde, felii de roșii și ceapă roșie.
După dorință adăugați muștar și ketchup.
Poftă bună!
Ingrediente pentru Burger de năut
200 g năut
1 ardei iute verde
3 fire ceapă verde
1 legătură pătrunjel
3 căței de usturoi
1/2 linguriță piper negru
1/2 linguriță sare
1/2 linguriță chimen măcinat
1/2 linguriță coriandru măcinat
3 linguri tărâțe ovăz
3 linguri apă
felii de roșii
felii de ceapă roșie
chifle
salată verde
ulei de măsline
Opțional: muștar și ketchup
Mod de preparare:
În caz că folosiți năut uscat, acesta se pune la înmuiat cu o seară înainte.
A doua zi se scurge de apă, se toarnă apă fierbinte peste el și se fierbe 2-3 minute.
Se scurge și se repetă operațiunea încă 2 ori.
A treia oară se lasă la fiert pentru 15-20 minute.
Se scurge de apă și se lasă la răcit.
Se toacă mărunt cu ajutorul unui robot de bucătărie.
Se adaugă usturoiul, chimenul, coriandru, sare, piper și se amestecă bine.
Tocăm mărunt ardeiul iute, ceapa verde și pătrunjelul verde.
Le adăugăm în compoziție și amestecăm bine.
Adăugăm 3 linguri ulei de măsline, ovăzul și puțină apă.
Amestecăm și lăsăm la rece pentru minim 30 minute.
Formăm chifteluțe pe care le punem într-o tavă tapetată cu hârtie pergament.
Stropim chiftelele de năut cu ulei de măsline și dăm la cuptor preîncălzit la 200 grade C pentru 25-30 minute.
Între timp tăiem chiflele în două, le ungem cu ulei de măsline și le punem pe o tigaie grill încinsă pentru 1 minut numai pe partea din interior.
Servim în chifle calde cu salată verde, felii de roșii și ceapă roșie.
După dorință adăugați muștar și ketchup.
Poftă bună!
Delicios trebuie sa fie!!!
RăspundețiȘtergerece idee buna! o s-o preiau si eu1
RăspundețiȘtergeredelicios
RăspundețiȘtergere