Ingrediente pentru Salată de legume cu sos de muștar
500 g morcov,
500 g țelină,
500 g ceapă de apă,
500 g gogonele,
500 g gogoșari,
500 g ardei kapia,
500 g ardei gras,
150 ml oțet,
150 ml apă,
1 lingură sare,
2 linguri zahăr,
300 g muștar,
300 ml ulei.
Mod de preparare:
Toate legumele se spală, se curăță fie de coajă ca morcovul, ceapa și țelina, fie de semințe ca ardeii kapia, gogoșarii și ardeii grași.
Toate legumele se taie fideluță și se amestecă bine într-un castron mare.
Într-o oală (de aprox. 10 l) amestecăm oțetul cu apa, zahărul și sarea.
Când începe să fiarbă, adăugăm puțin din compoziția de legume.
Când acestea s-au înmuiat, adăugăm alte legume și tot așa până la terminarea compoziției.
Lăsăm să fiarbă - să clocotească aprox. 10 minute.
Se acoperă oala cu un capac și se lasă până a doua zi dimineața, când se storc bine legumele de zeama lăsată. Se poate folosi o strecurătoare și apăsăm bine, dar cel mai bine să se folosească un tifon.
Facem o maioneză din 200 g muștar și 250 ml ulei.
Amestecăm maioneza de muștar cu legumele scurse și se pune salata în borcane curate.
Din restul de muștar -100 g se amestecă cu uleiul și se pune câte o lingură în fiecare borcan deasupra legumelor.
Se acoperă borcanele cu capac și se pun în cămară.
Din compoziția de mai sus ies 8 borcane de 400g.
sigur e foarte buna! arata bine!pup
RăspundețiȘtergeremă abțin, să-mi mai rămână și la iarnă! :) Pupici
RăspundețiȘtergereFaina salata, cu de toate!
RăspundețiȘtergereYep, ar mai fi fost câteva legume, dar nu-și găseau locul aici :)
RăspundețiȘtergereNicе post. I was checking constantly this blog and I am
RăspundețiȘtergereіmpressed! Extremеly helpful infοrmation ѕpecificallу the
last part :) I care fοr such info muсh. I waѕ loοking
for this paгtiсular infοrmatіоn
foг a vеry long time. Τhаnk
уou аnԁ best of luck.
My web blog; schmuck fotografie studio Setup
le mai sterilizezi borcanele?
RăspundețiȘtergereNu este nevoie ;)
Ștergerenecesita sterilizare????
RăspundețiȘtergeremi as dori sa raspundeti, tare as vrea sa fac si eu aceasta reteta :)
Sigur ca se sterizeaza borcanele inainte de a fi umplute Dupa umplerea lor nu este nevoie.
ȘtergereNu cred ca se comporta bine acel sos de mustar la temperaturi ridicate.