vineri, 14 septembrie 2012

Castraveți bulgărești în oțet

Ingrediente pentru Castraveți bulgărești în oțet

2 kg castraveți cornișor,
2 morcovi,
1 ceapă de apă,
24 linguri oțet din vin de 90 grade,
3 lingurițe boabe de piper negru,
3 lingurițe boabe de muștar,
6 lingurițe de zahăr,
6 lingurițe sare,
3 flori de mărar,
apă.

Mod de preparare:

Spălăm foarte bine castraveții.
Pentru 2 kg de castraveți avem nevoie de 6 borcane de 800 g.
Spălăm borcanele și pregătim capace pentru ele (de preferință noi).
Curățăm morcovii, se spală și se taie rondele.
Curățăm ceapa, se spală și se taie rondele.
Punem castraveții în borcane.
Apoi în fiecare borcan adăugăm câte 3 rondele de morcov, 3 rondele de ceapă, o linguriță de sare, o linguriță de zahăr, 4 linguri de oțet, 1/2 linguriță boabe piper, 1/2 linguriță boabe muștar și 1/2 floare de mărar.

Se umplu borcanele cu apă și se pun capacele.
Într-o oală înaltă, aranjăm un prosop curat la fund și punem 3-4 borcane, apoi acoperim cu apă.
Se pun la fiert pentru 15 minute de când începe apa să clocotească.
Se lasă să se răcească în oală.
Se scot, se șterg cu un prosop și se pun în cămară.

5 comentarii:

  1. Te astept cu mare drag la Provocarea Dulce Romanie editia septembrie 2012. Detalii despre Provocare gasesti pe blogul meu (www.alldaycooking.com). Weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  2. Și eu tot din familie am rețeta! Nu știu dacă mama o are de la bunica, sau bunica de la mama...

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...