Ingrediente pentru Rață cu cartofi și sfeclă roșie
2 copane de rață,
6 cartofi mici,
1 sfeclă roșie,
2 linguri unt,
3 fire de cimbru,
sare,
piper proaspăt măcinat.
Mod de preparare:
Copanele de rață se spală bine și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare pentru 20-30 minute.
Cartofii se spală bine și se pun la fiert în apă rece pentru 15 minute.
Sfecla se curăță de coajă (atenție că vă pătați rău - de preferat să folosiți mănuși de plastic) și se pune la fiert pentru 15 minute.
Într-o tavă punem copanele și cartofii întregi.
Condimentăm cu sare și piper proaspăt măcinat.
Stropim totul cu unt topit și punem în tavă și cele 3 fire de cimbru proaspăt.
Se dă la cuptor pentru 30 minute la 200 grade C.
Servim fierbinte cu rondele de sfeclă roșie.
Poftă bună!
Foarte apetisanta ratusca aceasta.Te pup!
RăspundețiȘtergere