marți, 14 august 2012

Tocăniță de ardei


Ingrediente pentru Tocăniță de ardei


1 kg ardei gras roșu,
3 cepe mari,
3 linguri ulei,
3 cartofi,
1 kg roșii foarte coapte,
1 linguriță boia dulce,
sare,
piper.

Mod de preparare:

Ceapa se curăță, se spală, se taie fideluță.
Ardeii se taie în jumătăți, se elimină semințele și cotorul, se spală și se taie fideluță.
Cartofii se curăță de coajă, se spală și se taie cubulețe.
Se pune ceapa la călit în ulei, adăugăm cartofii și amestecăm.
După 2-3 minute adăugăm ardeii și amestecăm.
Turnăm 1 cană cu apă și acoperim cu un capac, lăsând să fiarbă pentru aprox. 15 min.
Roșiile se spală, se taie în jumătăți și se dau pe răzătoarea mică (coaja o aruncăm).
Se adaugă în tigaie roșiile date pe răzătoare împreună cu boiaua.
Se amestecă bine.
După 10 minute de clocotit, se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat.
Servim imediat cu mămăliguță.
Poftă bună!

3 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...