joi, 16 august 2012

Salată Caprese

O salată simplă în stil Capri, un adevărat simbol al bucătăriei italiene.

Ingrediente pentru Salata Caprese

250 g mozzarella - 2 bile,
3 roșii mari coapte,
10 - 12 frunze mari de busuioc,
2-3 linguri ulei de măsline extravirgin,
1/4 linguriță oregano uscat,
sare de mare.

Mod de preparare:

Tăiem bilele de mozzarella în felii groase de aproximativ 1/2 cm.
Spălăm roșiile și le tăiem la fel ca și mozzarella în felii groase de aproximativ 1/2 cm, păstrăm doar feliile de la mijloc, aruncăm capetele.
Frunzele de busuioc se spală.
Pe 2 platouri intercalăm feliile de roșii cu cele de mozzarella.
Ornăm cu frunzele de busuioc.
Presărăm oregano uscat și condimentăm cu sare.
Stropim totul cu ulei de măsline. 
Servim cu pâine prăjită.
Poftă bună!

Un comentariu:

  1. Appreciating thе peгsistence уou put into yοur
    blog and in ԁеρth information уou οffег.
    It's nice to come across a blog every once in a while that isn't the samе unωantеd
    rеhashed іnfοrmation. Fantastic геad!
    ӏ've bookmarked your site and I'm aԁdіng yοur RSS feeds to my Google acсount.


    Μy sitе ... schmuck fotografie studio Tutorial

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...