Ingrediente pentru midii în sos provensal
400 g midii curățate sau 1,5 kg cu tot cu scoică,50 g unt,
1 căpățână usturoi,
1 conservă roșii tocate,
200 ml vin alb sec,
1 legătură mare de pătrunjel proaspăt,
sare,
piper.
Mod de preparare:
Topim untul într-o cratiță înaltă (în cazul în care scoicile le lăsați întregi).
Scoicile desfăcute se aruncă, se păstrează doar cele închise.
Adăugăm scoicile, usturoiul tocat mărunt și roșiile tocate.
Stropim totul cu vin alb.
Acoperim cu capac și lăsăm să fiarbă aprox. 10 minute, zgâlțâind cratița ușor.
Condimentăm după gust cu sare și piper proaspăt râșnit.
După ce oprim focul adăugăm pătrunjelul proaspăt tăiat și amestecăm bine.
Se scot toate într-un bol, ușor cu o paletă mare.
În cazul în care folosiți scoicile întregi, cele care nu se deschid în timpul preparării se vor arunca.
Poftă bună!
Mmmm...si un pahar de vin rosu. Mmmm...
RăspundețiȘtergereDar tu nu bei vin rosu! :(
RăspundețiȘtergereEu zic ca merge mai bine vinul alb!
RăspundețiȘtergereOk. Reluam atunci.Mmmm...si un pahar de vin alb. Mmmm....
RăspundețiȘtergere