joi, 7 iunie 2012

Prăjitură cu rubarbă



Ingrediente:


5 tulpini rubarbă,
1 lingură zahăr,
1 pliculeț zahăr vanilat,
4 ouă,
100 g unt,
250 g zahăr,
50 ml lapte,
250 g făină,
10 g praf de copt,
un praf de sare.


Sos: 
2 tulpini rubarbă,
1 cană apă,
1 cană zahăr.


Mod de preparare:


Cele 5 tulpini de rubarbă se spală bine, se taie în două pentru a se mânui mai ușor și se curăță de coajă cu un cuțit, sau cu mâna, coaja desprinzându-se foarte ușor.


Se taie bucățele și se amestecă cu o lingură de zahăr și un pliculeț de zahăr vanilat.


Frecăm untul cu zahărul până devine o spumă, adăugăm ouăle, unul câte unul amestecând bine după fiecare.
Adăugăm laptele călduț și făina amestecată cu praful de copt și un praf de sare (nu uitați să cerneți făina!).
Compoziția se pune într-o tavă mare unsă cu unt și tapetată cu făină.
Înșirăm bucățelele de rubarbă, scurse de zeama lăsată.
Tava se dă la cuptor încălzit la 180 grade C pentru 30-40 minute.
Pentru sos avem nevoie de 2 tulpini de rubarbă, pe care le vom lăsa cu tot cu coajă.
Se taie bucățele și se pun într-o crăticioară cu o cană de zahăr și o cană de apă.
Se fierbe la foc potrivit pentru 15-20 minute să scadă bine ca o dulceață.
Se lasă la răcit atât prăjitura cât și sosul.
Prăjitura se servește cu sos deasupra.
Poftă bună!

3 comentarii:

  1. Buna rau !:)
    Am cumparat si eu rubarba si o sa pregatesc un desert cu minunatia asta!
    A, sa nu plec fara sa gust si cateva lingurite de dulceata de nuci verzi,deosebita !

    RăspundețiȘtergere
  2. yep, pe căldurile astea e numai bună :) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. sunt sigura ca e tare buna! In zona mea nu stiu pe nimeni sa aiba rubarba...:(((

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...