Ingrediente:
2-2,5 kg castraveti,
3 crengute de marar uscat cu floare,
4-5 catei de usturoi,
130 g sare,
3 litri apa.
Optional: boabe de piper, ardei iute, foi de dafin, boabe de mustar, cimbru.
Mod de preparare:
Castravetii se spala, se taie capetele (in felul acesta se fac mai repede) si se cresteaza in cruce, nu foarte adanc.
Se pun castravetii intr-un borcan de 5 kg, se pune usturoiul taiat feliute subtiri si crengutele de marar deasupra.
Se pune la fiert 3 litri de apa cu sarea.
Cand se dizolva sarea, se opreste focul si se toarna apa peste castraveti.
Acoperim borcanul cu o farfurioara si se pune la loc insorit pentru 2-3 zile.
Cand sunt gata, se muta borcanul la racoare.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu