marți, 24 mai 2011

Papricas de pui cu galusti aromatizate


Ingrediente pentru Papricas de pui cu galusti aromatizate

  • 2 buc piept de pui,
  • 1 buc ceapa,
  • 3 linguri ulei,
  • 1 lingura boia dulce/iute,
  • 1 buc ardei gras rosu,
  • 1/2 capatana usturoi,
  • 1 lingura faina,
  • 2 linguri smantana,
  • 5 fire de ceapa verde (optional),
  • sare,
  • piper.
Galusti aromatizate:
  • 3 oua,
  • 50 ml apa,
  • 1 cana faina,
  • 3 linguri ulei,
  • 1 legatura marar,
  • 1 lingurita boia dulce/iute,
  • sare,


Mod de preparare:

Ceapa si usturoiul se toaca marunt, ardeiul gras fie se taie fideluta, fie cubulete mici.
Pieptul de pui se dezoseaza, se inlatura pielita si se taie bucatele potrivite.
Calim ceapa in 3 linguri ulei, adaugam bucatile de carne si le lasam sa se inabuse putin.
Adaugam boiaua, amestecam bine si turnam 500 ml apa, lasand sa fiarba acoperit pentru vreo 20 minute.
Cand carnea este bine patrunsa adaugam usturoiul, ardeiul gras si ceapa verde tocata marunt (atat partea alba cat si cea verde).
Ceapa verde am trecut-o optional pentru ca nu se pune asa ceva in reteta originala, dar eu m-am gandit ca un plus de culoare nu strica, ca sa nu mai vorbesc de gustul minunat care-l da mancarii.
Dupa vreo 5 minute adaugam smantana amestecata cu faina.
Condimentam cu sare, piper si oprim focul.

Pentru galusti, batem ouale cu apa, adaugam faina, uleiul, boiaua si mararul tocat marunt.
Adaugam sare si piper dupa gust.
Se pune apa la fiert intr-o oala, (daca o acoperim o sa fiarba apa mult mai repede).
Cu o lingura (trebuie sa fie uda, eventual o introducem in apa fierbinte) luam din compozitia de galusti si punem in apa.
Se lasa sa fiarba pentru 7 minute (la foc mic).
Sa nu care cumva sa puneti toate galustile deodata in apa, trebuiesc facute in doua reprize.
Se scot intr-un castron.

Servim papricasul de pui fierbinte alaturi de aceste minunate galusti aromatizate.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...