Ingrediente pentru Chiftelute din pui cu praz
1 ceapa,
3-4 fire de praz,
2 oua,
2 linguri faina,
1/2 legatura marar,
1/2 legatura patrunjel,
sare,
piper,
100 ml ulei.
Mod de preparare:
Ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in putin ulei.
Adaugam pieptul de pui trecut prin masina de tocat.
Puteti folosi in loc de piept de pui si pulpe dezosate.
Amestecam bine si lasam la foc mic pentru 15 minute, dupa care se lasa la racit.
Intre timp curatam prazul, indepartam frunzele si oprim doar partea alba.
Se spala, se taie bucati si se pune in apa clocotita cu sare sa fiarba 15 minute.
Se scurge, se lasa sa se raceasca si se toca marunt.
Oualele se bat cu faina, se amesteca cu carnea si prazul.
Adaugam verdeata tocata marunt si condimentam cu sare si piper.
Amestecam bine compozitia, apoi cu o lingura formam chiftele, mai mari sau mici dupa dorinta, care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu