joi, 11 august 2011

Prajitura cu prune - de post





Ingrediente:

1 kg prune,
500 g faina,
1 pliculet praf de copt,
un praf de sare,
150 g zahar,
150 g margarina,
250 ml apa,
3 linguri gris,
3 linguri zahar pudra,
1 lingura scortisoara.

Mod de preparare:

Intr-un castron amestecam faina cu praful de copt, zaharul si praful de sare.
Adaugam margarina taiata bucatele mici (margarina trebuie scoasa din frigider cu cel putin o ora inainte).
Se framanta bine fie cu manutele fie cu un mixer pentru aluat.
Adaugam apoi apa si amestecam in continuare pana la omogenizare.
Aluatul se lasa acoperit la caldura.
Intre timp ne ocupam de prune.
Se taie fiecare pruna in doua, se scoate samburele si se cresteaza un pic fiecare jumatate pe orizontala.
Intr-o tava unsa cu margarina, intindem aluatul cu mana unsa cu putin ulei.
Presaram grisul pe toata suprafata aluatului si aranjam prunele una langa alta. 
Se da la cuptor pentru 30-40 minute.
Cand se scoate din cuptor se presara zaharul pudra amestecat cu scortisoara.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...