joi, 2 septembrie 2010

Cuib de viespe


Ingrediente:

Coca:
  • 500 g faina,
  • 2 oua,
  • 250 ml lapte,
  • 150 g zahar,
  • un varf de sare.
  • 50 g drojdie,
  • 100 ml ulei,
  • esenta de rom,

Umplutura:
  • 200 g stafide,
  • 100 g zahar.

Sirop:
  • 200 ml apa, 50 g zahar, 1/2 lamaie, esenta rom.

  • 1 ou pentru uns.


Mod de preparare:


Cernem faina.
Punem drojdia intr-un castron, adaugam 2 lingurite cu zahar, un pic de lapte caldut si faina.
Lasam ~ 10 minute la loc cald sa creasca.

Intre timp amestecam oualele cu zaharul si la sfarsit adaugam laptele caldut.
Aceasta compozitie se toarna peste faina, impreuna cu drojdia si se amesteca usor.
Adaugam si un varf de lingurita cu sare si esenta de rom.
Cand s-au omogenizat ingredientele, incepem sa punem cate putin ulei caldut, pana il terminam.
Lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Cand coca a crescut se imparte in doua.
O parte se intinde  pe o planseta unsa cu ulei, se presara jumatate din stafide si jumatate de zahar.
Se ruleaza si se taie bucatele de 3 cm.

Se repeta operatiunea si cu cealalta coca.

Se pun intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Melcii se vor unge cu ou batut.
Dam la cuptor (incins dinainte) pentru 20-25 minute (trebuie sa se rumeneasca deasupra).

Trebuie insiropati fierbinti, imediat ce se scot din cuptor.


BON APPETIT!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...