vineri, 26 februarie 2010

Supa crema de rosii cu crutoane


Ingrediente pentru Supa crema de rosii cu crutoane

  • 2 morcovi,
  • 2 cepe,
  • 2 cartofi,
  • 1/2 telina,
  • 1 ardei gras (sau bulion de ardei),
  • 40 gr orez,
  • 1/2 litru suc de rosii,
  • 2 linguri bulion de rosii,
  • o legatura patrunjel,
  • sare.


Mod de preparare:

Morcovul se taie rondele, ceapa se taie in sferturi, cartofii si telina se taie cubulete.
Toate acestea se pun la fiert in ~ 3 litri de apa, impreuna cu orezul.
Se lasa la fiert aprox. 30 minute (sau 15 minute in oala de presiune).
Se adauga 2 lingurite bulion de ardei, sucul de rosii si bulionul de rosii.
Se mai lasa la fiert ~ 10 minute.
Se strecoara zeama de zarzavat.
Zarzavatul se face "chiselita" cu blenderul si se adauga la zeama.
Se potriveste de sare.
Pentru cei care o doresc mai acra, se poate adauga putin bors, sau sare de lamaie.
La sfarsit se adauga o legatura de patrunjel tocata marunt.

Se poate servi cu crutoane, atat calda at si rece.

Bon Appetit!