marți, 9 februarie 2010

Coq au vin

 

Ingrediente pentru Coq au vin


1 cocos ~ 1,5 kg (merge si cu pui, dar am schimba denumirea mancarii)
sare,
piper,
200 gr ciuperci champignon mici,
100 gr bacon,
2 cepe,
2 morcovi,
3 catei de usturoi,
6 linguri ulei,
500 ml vin rosu,
1 lingurita cimbru uscat,
2 frunze dafin,
1 lingura unt,
1 lingura faina.


Mod de preparare:


Cocosul se transeaza in 8 bucati (2 aripi, 2 copane, 2 pulpe, pieptul in 2).
Din ce a ramas de la cocos, se poate face o supa, ceea ce am si facut.
Bucatile de carne se condimenteaza cu sare si piper.
Se curata ciupercile si se spala.
Se curata cateii de usturoi si se toaca marunt.
Baconul se taie fasii, morcovii se curata si se taie rondele.
Ceapa se curata si se taie ceva mai mare.
Se incinge 3 linguri de ulei intr-o tigaie ceva mai inalta.
Se aseaza bucatile de carne, cu pielea in jos si se prajesc ~ 7 minute, pana se rumenesc.
Se scot cu o spumiera bucatile de carne pe o farfurie care se lasa deoparte momentan.
In aceeasi tigaie, se varsa uleiul ramas de la prajeala si se pun celelalte 3 linguri de ulei.
Se pun la calit, ceapa, ciupercile, morcovul si baconul.
Se reduce focul si se adauga usturoiul, vinul, cimbrul si frunzele de dafin.
Se adauga bucatile de carne cu tot cu zeama pe care au lasat-o, se lasa sa dea intr-un clocot.
Se poate lasa in continuare pe foc, insa eu am pus-o la cuptor, acoperind cu folie de aluminiu.
Se lasa aproximativ o ora.
Se scot cu o spumiera bucatile de carne si legumele.
In sosul ramas se adauga 1 lingura de unt si o lingura de faina, amestecand continuu, pana se leaga sosul.

Carnea si legumele se aseaza pe un platou, se toarna si putin sos deasupra, iar restul se pune intr-o sosiera.

Bon Appetit!

Un comentariu:

  1. Daca in loc de cocos vei face cu pui, va trebui sa schimbi denumirea retetei si ar putea rezulta ceva neplacut pentru urechile sensibile.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...