Ingrediente pentru Midii in sos de vin cu usturoi
1 kg midii in cochilie
1 capatana mare de usturoi
1 capatana mare de usturoi
1 lingura unt
2 linguri ulei masline
200 ml vin alb
200 ml vin alb
1 lamaie
1 legatura patrunjel
sare
piper
Mod de preparare
Midiile se spala bine de nisip si eventuala iarba de mare atasata de cochilie folosind o periuta sau un buretel de sarma. Se spala in mai multe ape reci.
Cochiliile deschise se vor arunca.
Intr-o tigaie incapatoare se incinge untul si uleiul.
Usturoiul se curata si taie feliute.
Se caleste foarte putin usturoiul, atentie sa nu se arda, ar fi pacat pentru ca acesta va da un gust amar mancarii.
Adaugam vinul peste usturoiul calit, apoi midiile.
Se acopera cu capac si se lasa la foc potrivit pentru aproximativ 5 minte.
In cazul in care nu s-au desfacut toate midiile, se amesteca si se mai lasa pentru 3-5 minute.
Se vor scoate midiile pe un platou.
Daca sunt midii care nu s-au desfacut, acestea se vor arunca.
Sosul se mai lasa 2 -3 minute pe foc.
Se adauga zeama de la o lamaie si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Sosul se toarna peste midii.
Se poate servi cu paste (eu am folosit tagliatelle), paine proaspata sau prajita si se orneaza cu patrunjel verde.
Un pahar de vin alb servit langa midii poate intregi acest minunat preparat.
Pofta buna!