luni, 16 aprilie 2018

Iepure cu bacon și gutuie

Ingrediente pentru Iepure cu bacon și gutuie

4 copane iepure
2 linguri ulei de măsline
100 g bacon cubulețe
1 gutuie
1 ceapă tocată mărunt
2-3 căței de usturoi
1-2 crenguțe cimbru
2 frunze de dafin
100 ml vin alb
200 ml apă
200 ml smântână lichidă
sare
piper negru proaspăt măcinat

2 linguri frunze de pătrunjel
1/4 linguriță fulgi chilli
zeama de la 1/2 lămâie



Mod de preparare:

Condimentăm copanele de iepure cu sare și piper.
Preîncălzim cuptorul la 180 grade C.



Într-o oală antiaderentă ce se va putea da ulterior la cuptor, încingem uleiul de măsline.
Gătim iepurele câte 2-3 minute pe fiecare parte.
Se scoate și se păstrează la cald.
În aceeași oală adăugăm baconul și gătim 5-7 minute.


Ceapa se toacă mărunt, la fel și usturoiul.


Gutuia, se curăță de coajă și cotor, apoi se taie cubulețe.
Adăugăm ceapa, usturoiul și gutuia.
Gătim 12-15 minute, amestecând ocazional.
Adăugăm cimbru, dafin, apa și vinul.
Adăugăm iepurele, acoperim cu capac și dăm la cuptor pentru 45-50 minute.

Se scoate oala, se adaugă smântâna lichidă și se dă din nou la cuptor pentru alte 15 minute.

Într-un castron amestecăm frunzele de pătrunjel tocate mărunt cu fulgii de chilli și zeama de lămâie.



Se adaugă acest amestec deasupra în momentul servirii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...