Ingrediente pentru Spaghete cu pesto de leurdă
500 g spaghete
3 legături leurdă - aprox. 150 g
50 g muguri de pin ( dar se pot înlocui cu succes și cu arahide, migdale sau nuci)
100 -150 g ulei de măsline extravirgin
zeama de la 1/2 lămâie
sare
piper
Mod de preparare:
Se spală leurda frunză cu frunză și se lasă la scurs.
Folosind un robot de bucătărie zdrobim mugurii de pin sau migdalele, arahidele, nucile... - orice ați alege, iese un sos minunat!
Adăugăm uleiul de măsline, apoi frunzele de leurdă tăiate în bucăți mai mici pentru a ușura munca robotului.
Mixăm frunzele de leurdă adăugate în câte 2-3 reprize.
Adăugăm zeamă de lămâie și condimentăm cu sare și piper.
Dacă nu doriți un sos grunjos, se mai poate adăuga 50 ml apă plată.
Acest pesto se poate păstra la frigider chiar și timp de o lună cu condiția ca în borcan să mai adăugați puțin ulei de măsline deasupra pentru a o etanșare mai bună a sosului.
Spaghetele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Se strecoară, se trec printr-un jet de apă rece și se amestecă cu sosul pesto de leurdă.
Se servesc imediat ca atare sau cu parmezan ras deasupra când avem voie. 😉
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu